Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

Népi gyógymódok!



*A vöröshagyma áldásos hatásáról*

*A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési*
*vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A*
*vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a*
*kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett*
*megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C vitamin valamint folsav és*
*biotin is. Már az ókori görög és római történetírók is feljegyezték*
*használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek*
*számított.*

*Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész*
*patika".*
*Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső,*
*a*
*gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A*
*nyers*
*hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás*
*gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal*
*szemben is.*

*Nyákoldó hagymaszirup*

*Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel*
*édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező*
*szirupot*
*leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszuk.*

*Hagyma az ágy mellett*

*Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk*
*mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással*
*bírnak*
*egészségünkre.*

*Megfázás esetén*

*Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük,*
*majd amikor langyos 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.*

*Torokfájás esetén*

*Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és*
*egy*
*tálkában a hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt.*
*Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.*

*Ízületi fájdalom és reuma gyógyítására*

*A friss hagymalé fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. A*
*hagymapakolás elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük*
*egy vékony, tiszta gyapjúkendőbe. A pakolást melegítsük föl vízgőz felett*
*egy megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a hagymalevet. A nyert*
*borogatást kissé lehűtve a beteg testrészre helyezve enyhítheti az*
*ízületi*
*fájdalmakat és reumát.*

*Álmatlanság ellen*

*Két hagymafelet egy kevés mézzel és ízlés szerinti mennyiségű tejjel*
*felfőzünk. Este lefekvés előtt, langyosan fogyasszuk.*

*Hideg végtagok esetén*

*Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk. Kihűlés után a főzettel a*
*kihűlt*
*végtagot átmossuk.*

*Migrén*

*Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett hagymapakolás.*

*Hajhullás*

*Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy lereszelünk. Egy kevés*
*langyos*
*vízzel elkeverjük, majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük. Pár*
*percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos hajmosás.*

*Szemölcs*

*A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval . Hagyjuk így egy éjszakán át,*
*míg*
*levet ereszt. Ezzel a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.*

*Hagymareceptek*

*A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a*
*nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el"*
*ezt*
*az egészséges zöldséget ételeinkben.*

*Májkrémes hagymasaláta*

*Két keménytojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra*
*felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk diónyi vajjal,*
*majd*
*hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott keménytojást, majd ezt is*
*elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal,*
*uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyérszeletekre helyezve*
*vendégváró*
*finomság, sörkorcsolya.*

*Hagymás töltött tojás*

*10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a*
*fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával*
*összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól*
*kinyomkodva,*
*és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés*
*sót,*
*borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát*
*kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük*
*majd*
*a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,*
*hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl*
*tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük.*
*Hűtőben*
*jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.*

*Kedvenc hússaláta*

*Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés*
*pirosarannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt,*
*paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve*
*pirítóssal,*
*vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.*

*Hagymás csirkesaláta*

*Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített*
*majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra*
*vágott*
*hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú*
*uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.*

*Rántott hagyma*

*Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek*
*vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva*
*bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.*
*Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel*

<http://www.facebook.com/profile.php?id=100000546106058>






 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 229
Tegnapi: 530
Heti: 2 420
Havi: 8 762
Össz.: 1 261 856
Oldal: A vöröshagyma áldásos hatásai!
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2017 - tibetigyogyaszat.hupont.hu