Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

Csak arról alkothatunk véleményt,amit már megtapasztaltunk!

 

 

 

Gondolatok az alternatív gyógyászatról!

 

 

 

 

A Természetgyógyász magazin októberi számában egy cikket olvastam, ami nagyban inspirálta-e gondolatok papírra vetését.

A mai világban, ha van pénz, mindent meglehet venni, tisztelet a kivételnek, titulust és végzettséget egyaránt csak a tudást nem.

 

 

A cikk interjú alanya taglalja, be kell szabályozni a természetgyógyászattal foglalkozó egyre több  iskolát, szabadegyetemet az általuk képzett úgymond sarlatánok működését, mert ontják az úgynevezett gyógyítókat.

 

 

Felügyelet alá kellene helyezni őket.

 

 

Szeretném a véleményemet elmondani, mert az ilyen kijelentésekkel, véleményekkel messzemenőkig nem értek egyet, vagy legalább is vitatkozom!

 

 

Nem szabad hatalmi szóval olyan dolgokat szabályozni, amelyek önmagukat szabályozzák a természetgyógyászatban vagy nevezzük bárhogyan (népi gyógyászat, alternatív gyógyászat stb.) aki sarlatán nem él meg, nincs, páciense egy idő után önmagától eltűnik.

 

A másik oldalon a rosszul képzett orvos elbújik valahol és elvegetál, ha műhiba per van, fizetni kellene az Államnak, nagyrészt kimentik, egy alternatív gyógyítót senki nem véd meg, ha hibát követ el, nincs egyenlő mértékkel mérve.

 

Nem lehet alárendelni egyiket a másik alá, mert egyenlők, sőt a több ezer éves ősi gyógyászat mögött több van, mert a lélekkel is foglalkozik és keresi a megelőzést, az okot, míg a nyugati gyógyászat tünetet kezel vegyszerekkel és azonnal a szikéhez folyamodik.

 

Az orvosok mosolyognak azon, ha a beteg meggyógyul csak a hite miatt egy gyógyító segítségével.

 

A reiki a bioenergia és a többi energia létezik, mert Isteni eredetű, ha jó kezek irányítják, működik.

 

Az igazi gyógyítónak veleszületett képességei vannak, rendelkezik úgynevezett hozott anyaggal egy vagy több előző életbeli tapasztalattal, és fokozatosan ki is hozza magából, és nem akar többnek látszani, mint amennyi, szerényen, alázattal dolgozik!

 

 

Tehát hatalmi szóval, hatalommal nem lehet szabályozni valamit, csak azért mert a hivatalos tudomány nem fogadja el a létezését valaminek.

 

 

A mai világban, amikor az emberek nem tudják, mit tegyenek, hogy megvédjék a családjukat a gátlástalan pénzemberektől és magától a fejtől az Államtól, mert onnan büdösödik minden, az ilyen vélemények nem szolgálják a tömegeket, csak a Pénzt.

 

 

Mind két félnek félre kell tenni az előítéleteket és együtt dolgozni, elfogadni a másikat kiegészíteni egymást és az igazi siker akkor jön el, ha elfogadjuk egymást és egyet akarunk, mosolygós gyógyult embereket!

 

 

Köszönöm a figyelmet!

 

2011.október.

 

 

Korponay Ferenc

 

 

 

 

 

Remény…

 

 

Vegyes érzelmek dúlnak bennem, beteg házaspárnál jártam, kettő egész hete tudják, hogy betegek, egyik fél részén kemény helyzet van, eddig semmilyen (tüdő, egyéb) vizsgálaton nem vették észre az elváltozást!

 

 

Nincs jogom ítélkezni, de azért felteszem a kérdést, itt jelenleg nem tudom, kit kell kinek alárendelni, mert a „Nyugati”gyógyászat eddig mindig maga alá akarta, akarja gyűrni az Alternatív gyógyászatot, még csak fel sem merül az együttműködés lehetősége!

 

 

Summa-summarum, még így is reményt látok a fordulatra, ha a betegek hisznek önmagukban és a jó Istenben!

Megismertem egy fiatalembert, aki önzetlenül kereste a segítség lehetőségét beteg embertársainak, így találkoztunk, ő hívott, a megérzéseim még nem csaltak meg, úgy látom egy tiszta lélekkel bővülni fog a született népi gyógyítói kőr, hiszem, én megteszek mindent, hogy így legyen!

 

 

2012.Április.29. Tápiószentmárton.

 

 

Korponay Ferenc

 

 

 

 

Fűben-fában…

 

 

 

Az utóbbi pár száz évben, megteremtettünk magunknak különböző modern betegségeket.

 

 Ezeket úgy akarjuk orvosolni, hogy szintetikus vegyszereket bekapkodunk, kezdünk rájönni, rossz megoldás, talán vissza fogunk térni a népi gyógyászat tapasztalt jól bevált módszereihez!

 

 

Stressz, csontritkulás, ízületi kopások, megfázások, vérnyomás problémák, eredményesen kezelhetőek a „vajákos asszony”módszereivel, minden módszert letesztelek, mielőtt közzéteszem!

 

 

Több időbe telik a hatás elérése, de többet jelent, mert az egészségre előnyösen hat és nem tartalmaz mesterséges szintetikus szert!

 

 

Némelyik teának, készítménynek finoman kifejezve érdekes íze van, de érdemes lenyelni, mert növényi és nincs romboló mellékhatása!

 

 Az utóbbi időkben megszaporodtak a vitamin készítmények, táplálék kiegészítők, természetesen jó pénzért, véleményem szerint magában a növényben kell benn lenni a vitaminnak és nem gyártani azt mesterségesen!

 

 

Tudatosan keresni kell a tartósító mentes élelmiszereket,ha lehet, termesszük meg otthon,például a savanyú káposztát is már tartósítják, azért mert meggyorsítják az erjedését,otthon kőkorsóban rakom el a káposztát,fűszereket tartalmaz, a só tartósítja, és légmentesen le van zárva,fél-három negyed évig is fogyasztható!

Összességében valóban fűben-fában van az orvosság az ősidőkben így volt most is így van és ez lesz a jövő!

 

 

 Korponay Ferenc

 

 

 

 

 

Milyen életmódot éltek a népi gyógyászat alkalmazói?
 A falusi emberek a természettel együtt éltek, ismerték és tisztelték a természet alaptörvényeit. Tavasztól a tél beálltáig nagyon sokat dolgoztak (ebből adódtak olyan betegségek, mint a megerőltetés és az elhasználódás miatti időskori fájdalmak). Hittek a teremtő Istenben, a természet gyógyító erejében. Hittek az ima, a kimondott szó és rítusaik erejében. Ezért tartották eredményes gyógymódnak a ráolvasást és az eközben végzett rítusokat például rontás, szemmel verés esetén.
„A leleményesség, a természetszeretet és a természetismeret hozzásegítette, a hagyományos tudás arra ösztönözte a parasztembert, hogy környezetében mindenütt a legkönnyebben megszerezhető, legalkalmasabb orvosságot keresse és találja meg.” A falusi ember számára így vált „patikává” az őt körülvevő világ.

A „patika”
 – az emberi test (anyatej, köröm, haj, nyál, vizelet),
– a ház (kemence tetejéről vett égetett por, tűzhely hamuja, ablakizzadság, pókháló, mészpor, tetőmoha)
– a kamra (paprika, só, liszt, zsír, olaj, tej, tejfel, tészta, kenyér,…)
– a ház udvara (por, sár, kútvíz, eperfalevél)
– a virágoskert (fehér liliom, rozmaring, borsmenta, kerti zsálya, kerti kakukkfű,…)
– az istálló (ló- és tehénganéj, csikólép, szamár-, ló- és kecsketej,)
– a kutyaól (kutyaszőr, kutyazsír,)
– a méhes (méz, lép, viasz, méhszúrás)
– a veteményeskert (vereshagyma, fokhagyma, torma, cékla, retek, sárgarépa, paradicsom, …)
– az út széle és az árok (útilapu, porcsin, hársfavirág )
– a gyümölcsös és szőlőskert, mező, mezsgye, kaszáló és a vízpart, az erdő.

Milyen a jó gyógyító?

A gyógyító ember személyisége
 Illyés Gyula azt írja a népi gyógyítókról, hogy azok önzetlen bölcsek, igazlátók voltak, akikben bíztak az emberek. A testet és a lelket egyaránt gyógyították. A nép véleménye szerint is bölcs, jólelkű, okos, nagytudományú emberek, akik hatékonyan, sikeresen gyógyítanak. A „táltos”-nak tekintett gyógyító embereket természetfeletti hatalom és erő birtokosának tartották.
 A jó gyógyító részvétet, szeretetet érez betege iránt, és egyenrangú félként bánik vele. Egy nyelvet beszél a beteggel, nem használ idegen szavakat. Nem ismer reménytelen esetet. A gyógyító alázatosan tudomásul veszi a természet rendjét, áhítatos magatartást tanúsít vele szemben. „Ha az Isten úgy akarja, csapást mér rá, nem tudom meggyógyítani” – vallja egy békéscsabai gyógyító.
 Az embert a természet részeként meghatározó, átfogó szemléletet mutatja az is, hogy a gyógyító szerint meghatározott ideje van a betegségeknek (egyes betegségek nedves vagy száraz időben uralkodnak), de éppúgy ideje van a gyógyításnak is: hajnalban, napfeljöttekor, éjfélkor, Szent György napján.
„Az orvosság elkészítése napokat vett igénybe, a gyógyítás az éjszakájukat vette igénybe. Éjszaka nem zavarta senki a gyógyító munkáját. Aztán elhamarkodva, kapkodva nem lehetett gyógyítani, csöndes tiszta vérrel dolgoztak mindenkor.”

A gyógyító ember tudománya
 A gyógyító a testre mint természetgyógyász, fizikoterapeuta hat, a természetből vett eszközöket, természetes gyógymódokat alkalmaz (gyógynövények, állati anyagok, kenés, mozgás, stb.). A gyógyító szerint minden természetes állapotában jó, a gyógymód és a gyógyszer egyaránt.
 A lelket a pszichoterapeuta tudásával gyógyítja: ráolvasásokat, különböző szertartásokat, valamint az ijesztésen, a biztatáson és egyéb módszereken alapuló pszichoterápiát alkalmaz, csaknem mindig a fizikoterápiával együtt.
 A népi gyógyító a beteg szellemi részét sámánként gondozza. Úgy hatékony a gyógyítás, ha a beteg hisz az orvosló személyében. Maga a gyógyszer, a gyógyító szava, aktusa szakralizálódik, nemcsak tartalma miatt, hanem mert a gyógyító más tudatállapotba képes hozni magát és betegét, túlemelkedve a gyógyítás tér- és időbeliségén. „Mikor mennyei orvosra van szükség, akkor földi orvos nem gyógyítja meg” – mondta egy békési gyógyító asszony, ezért gyógyított imával is.


Milyen a gyógyító szemléletmódja?
 Ahogy az előbbiekből is kiderült, a népi gyógyítót pszichoszomatikus szemléletmód jellemzi. A beteget egységében és egyénként kezeli. Testi és lelki bajokat egyaránt gyógyít, egyszerre alkalmaz pszichikus és szomatikus terápiát. Számos betegséget lelki okokra vezet vissza. A gyógyító ember tudományában az ember összetett lény, és az orvosló hatni kíván mind a testi, mind a lelki részre.
 A megelőzést éppoly fontosnak tartja, mint a gyógyítást. Mészáros Ferenc csanádalberti gyógyító így határozza meg a hosszú, egészséges életet adó derűs lelkiállapotot, bölcs magatartást:
„Ha csendes és nyugodt életet kívánunk élni az emberek között, úgy állandóan szem előtt kell tartanunk a következőket: Az elvett (elfogadott) jótéteményekről állandóan meg kell emlékeznünk, ugyanakkor a rajtunk esett sérelmekről és bosszúságokról el kell feledkeznünk. Bármekkora szerencsétlenség ér is, azt nézzük kicsinek. Kis dolgok megszerzéséért sokat sohase adjunk. Ami a miénk, ha kevés is, becsüljük azt nagyra, ami pedig a másé, ha sok is, nézzük azt semminek vagy kicsinek.”

A népi gyógyász az egészséges életvitelre, amely ugyancsak a megelőzést szolgálja, három alapszabályt ajánl:

 1. Mértékletesség az egész életvitelben (táplálkozás, fizikai terhelés, megfelelő védelem a hideg ellen). Idevonatkozó népi tanács: „Mindenki arra vigyázzon, hogy ne emeljen nagyot, és ne fázzon meg. Onnan ered oszt sok minden.” „Mindig jó gazdája legyél a testnek. Kosztolásból, italból, munkából mértékletesen.”

2. Természetes életmód: együttélés a természettel, a természet ciklusainak követése (példa erre a juhász élete).

 3. Belső élet: hit; derűs, reménykedő, bizakodó lelkiállapot. A bosszúság, az idegesség, a harag rontja az egészséget. A derűs, bölcs magatartás a csendes és nyugodt élet alapköve.

 

 

 

Forrás:Új akropolisz!

 

 

 

 

 

Forradalom az orvostudományban!
Dr.med. Matthias Kamp: részlet,

Az utóbbi évek folyamán sem a lakosság körében  mind világosabbá váló szellemi újraorientálódás, sem a hagyományos orvosi nézetekkel szemben még a hírközlő szervekben is növekvő kritika, sem a természetközeli orvoslás utáni kiáltás sem tudták mindeddig kieszközölni az irányváltást, a jelenlegi rendszer katasztrofális viszonyai ellenére.
Az egészségügyben költségcsökkentésről beszélnek, de valójában az önköltség és a társadalombiztosítási járulékok emelésével egyre inkább áthárítják a költségeket az egyes polgárokra, anélkül, hogy a közegészségügyben is bevezetnék a hagyományos módszereken túlmutató újraorientálódást.
A gyógyszeráradat komoly csökkentésére csak nagyon késlekedve, többnyire nem a felelőségtudatból származó felismerés miatt, hanem az állandóan növekvő költségek nyomásának a következményeként szánják rá magukat.
Olyan, mélyreható elgondolások, mint például a nyugtatószerek megalkuvás nélküli bódítószerként való besorolása, vagy kedvező költségű természetes gyógymódok masszív támogatása azzal az igyekezettel, hogy az ingyenes szellemi gyógyítási módot angol példakép szerint bevezessék- nyilván valóan nem kívánatosak.
Az állami hatóságok, a törvényhozó, akinek a lakosság egészségét szem előtt kellene tartania, semmibe veszi az idő jeleit.
Az állami intézmények által megtűrve, a gyógyszerekkel amúgy is telített piacot további készítményekkel töltik fel.
Az új, szükségtelen „gyógyszerek” engedélyezésük előtt ezen kívül állatok nagy számának okoznak ijesztő módon szenvedést.
Megtűrt dolog az is, hogy az egyetemeken a tudósok állatokon végzett, kétséges, kegyetlen kísérletekkel akadémiai dicsőséget szerezzenek maguknak az adófizetők pénzéből.
Állatok milliói pusztulnak el egy olyan orvosi kutatás érdekében, amely máig sem volt képes hatásosan csökkenteni a betegek seregét.
Új gyógyszereket próbálnak ki olyan embereken, akiknek elég gyakran kell a pénz szűke miatt a testüket kísérletekhez rendelkezésre bocsátaniuk.

De ez még nem minden.
Ahelyett, hogy tanultak volna a tapasztalatokból, tovább követik a mechanikus, szellemtelen modelleket, és olyan technikai kockázat-tervezetekbe fektetnek be milliós összegeket, mint a géntecnika.
És a kormány, szinte felfoghatatlan naivitással, egy ilyen technológiát-mint már említettem-a „következő évezred kulcstechnológiájának” nevez.
Egy élettelen tudományosság oltárán áldozzák fel az élet minden magasabb dimenzióját.
A lakosság igényei ellenére, amely egyre inkább természetközeli (de ezzel sajnos a haszontól távoli) úton kíván meggyógyulni, és amely mind nagyobb mértékben vágyik, az emberi élet szellemi dimenziójának a felderítésére-az állam behódol az iparnak és főként tudatlanságáról bizonyságot tevő tudománynak, és együttműködik velük a lakosság létalapjának a tönkretételében.
Ez a fejlődés, amely a géntechnika által érte el szomorú csúcspontját, addig fog állandóan új szenvedést okozni, amíg az ember kész nem lesz arra, hogy megváljon a test látható szerkezetének egyoldalú szemléletétől és elismerje az emberi szellemi erők tényleges létezését, és amíg kollektív rendszereket nem épít fel, hogy lehetővé tegye a fejlődésüket és az oktatást a legszélesebb lakossági rétegek számára.

Dr.Beat Imhof, svájci orvos,
 

 

 

 

 

 

 

 

 IGEN!

Mindezek a szemünk láttára, itt szűk környezetünkben (NEVIKI) most Toxikológia.
Szemünkbe nyíltan hazudják, hogy a nyugdíj korhatár emelése azért szükséges, mert tovább él, öregszik a lakosság, nem igaz, minden emelkedik csak a bérek és a nyugdíjak nem kellő mértékben, zúdítják a gyógyvegyszerek tömegét a lakosságra, kivétel nélkül mindenkinek hasznot hoz csak annak, nem aki beveszi!
Az adófizetőkre rá van telepedve egy hatalmas eltartott államigazgatási réteg, és a multik, akik éhbérér foglalkoztatnak, a nyereséget pedig kiviszik az országból, a lakosság pedig egyre betegebb!
A „gyógyszertár” tulajdonosa visszaveszi az alkalmazottainak a bérét, mert kevés a bevétel, nyereség, itt tartunk ma!

 

Korponay Ferenc

 

2014. augusztus.10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 134
Heti: 794
Havi: 3 306
Össz.: 1 763 067

Látogatottság növelés
Oldal: Alternatív Népi-gyógyászat!
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »