Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

Barátomtól kaptam a kenyér receptjét,bátran ajánlom mindenkinek mert valóban csodálatos az íze,állaga,igaz minden a leírtak szerint!




Anyáink kenyere!

Kifogyhatatlan tárház, nem lehet megunni, tisztelem, becsülöm Anyáinkat, év-ezredeken keresztül kézzel gyúrták a mindennapi kenyerünket, nagy családoknak sokszor tíz-tizenkét főre, nem volt semmi, de megérte, mert ilyen kenyeret csak házilag lehet sütni, a szív és lélek benne van!



Kísérletezem, már hónapok óta, és azt hiszem most már sikerült olyan kenyeret sütnöm, ami nekem elnyerte a tetszésem!

A teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt helyett, tönkölybúza fehér lisztet

keverem a búzacsíra liszttel,és egy pici teljes kiörlésü rozsliszttel,az olajokat is cserélgetem,legtöbbször olíva olajat de most már zsirt is használok,valamint reszelek egy pici vöröshagymát és teszek hozzá fokhagymaport,és egy főtt burgonyát  ízlés szerint!

Több élesztőt is adok hozzá,3-4 mogyorónyit, nem lesz olyan tömött, továbbá,a kerek paraszt kenyeret formázom, és nem teszem sütőformába, így jobban átsül mindenhol, csak lapos tepsibe helyezem, csodálatos békebeli parasztkenyeret kapok, ízében és állagában egyaránt!

Természetesen ízlések és pofonok változnak!

 

Korponay Ferenc



 
 

Miért jó?
A tönkölybúza áldásos egészségi hatásainak nagy hagyományai vannak. Egyik első szószólója a XII. századi bencés apátnő, Hildegard von Bingen (1098-1179) volt, aki szerint a lehető legjobb gabonamag, egészséges testet és vért, boldog, barátságos kedélyt teremt. Gazdag tápanyagtartalmára immár tudományos bizonyítékok is vannak, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalma valóban kiemelkedő.

A tönkölybúza 100 grammjának energiatartalma 376 kcal/1579 kJ. Tartalmaz 19-20 százalék értékes fehérjét, melyben minden esszenciális aminosav képviselteti magát, igaz némelyik csak nyomokban. Aminosav-összetétele eltér a hagyományos búzáétól, - a legtöbb aminosavból mintegy másfélszer annyi aminosav található benne -, és összetétele hasonlít az emberi fehérjékben található aminosav-arányhoz.

Nagy triptofán-tartalmával magyarázzák például, hogy kedvez a szervezet
szerotonin-termelésének, és emiatt lehet igaza Hildegard nővérnek, aki a jó kedélyt teremtő és ellenálló-képességet növelő gabonaként ír róla. Felvehető fehérjetartalma a ma termesztett búzafajtáknak csaknem duplája, és azokénál könnyebben emészthető. Napi 15-20 dkg tönkölybúza elfogyasztásával lényegében fedezhető az emberi szervezet aminosav-igénye. Tartalmaz még 52-55 százalék szénhidrátot, 2,7 százalék zsírt és 8,8 százalék értékes rostot.

Vitamin- és ásványianyag-tartalmára jellemző, hogy a B12- kivételével megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, niacin- és E-vitamin-tartalma is kiemelkedő.
Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma számottevő, a gabonamagokra jellemző érték nyolcszorosa is lehet, réz-, vas-, mangán- és cinktartalma meghaladja a búzáét. Jelentős szilícium és szeléntartalommal rendelkezik.

Csaknem gyógynövény és gyógyétel

A tönköly betegségekkel és kártevőkkel szembeni rendkívüli ellenálló-képességének köszönhetően nem szorul vegyszeres védelemre, ezért igen alkalmas biotermesztésre. Ezen felül a tönköly még a sugárzásnak is ellenáll. A csernobili katasztrófát követően csaknem véletlenül derült ki, hogy a tönkölybúza nem vett fel a környezetéből sugárzó anyagot, nehéz fémeket. Szennyeződés-elhárító rendszerének működése nem kellően ismert, ehhez tartoznak vastag, zárt pelyvaleveleinek köszönhető.

Tapasztalatból számos kedvező élettani hatása ismert, épp ezért meglepő, hogy máig nem készült róla átfogó tudományos vizsgálat, ami a kétkedőket meggyőzhetné.

A búza nemesített, génmanipulált változatai egyre többeknél okoznak allergiát. A tönköly ebben az esetben tökéletesen alkalmas a búza helyettesítésére. A
lisztérzékenységben (cöliákia) szenvedők azonban nem fogyaszthatják, mert jelentős mennyiségben tartalmaz glutént. A búzával ellentétben a tönkölyallergia előfordulása igen csekély, csak azoknál észlelték, akik erős allergén eredetű bőrgyulladásuk miatt búza helyett hónapokig csak tönkölyt fogyasztottak.

Magas kovasavtartalma miatt jótékonyan hat a gondolkodásra és koncentrációs képességekre. A bőrgyógyászok bőrápoló hatása miatt és idült bőrgyulladások (neurodermitisz) gyógyítására javasolják a tönkölybúzás étkezésre való átállást.

A hagyományos gabonaféléknél kisebb szénhidrát- és rosttartalmának köszönhetően, valamint kedvező
glikémiás indexe miatt cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthető. A hagyományos kínai orvoslásban a tönkölyt kiváló lép-, hasnyálmirigy- és májerősítőként ismerik. A meleg tönkölylevest különösen azoknak ajánlották, akiknek tagjai mindig fáztak. Érdekes módon hatékonyabbnak bizonyult a többi meleg levesnél. Miután tápláló és jól emészthető, kifejezetten ajánlott a lábadozók étrendjébe. Tény, hogy kétszer annyi felvehető fehérje van benne, mint a búzalisztben. Az állatok és a gyermekek, ha választhatnak, ösztönösen inkább a tönkölyből készült táplálékot fogyasztják. Szeléntartalmánál fogva a daganatos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában lehet szerepe.

Hogyan fogyasszuk?

Sikértartalmának köszönhetően a tönkölybúzából kitűnő minőségű péksütemények, kelt tészták, kenyerek süthetők, amelyek hosszabban eltarthatók, mint a többi kenyérgabonából készültek. Feltűnő, hogy sokkal később kezdenek el megpenészedni.

Különösen ma, amikor a nagy hozamú, ám kevés sikerét tartalmazó hibrid búzafajtákból készült ízetlen, morzsálódó, felfújt pékáruhoz szoktunk, és csak hírből ismerjük a nagy, jól vágható, sokáig frissen maradó házikenyerek ízét, érdemes megpróbálkozni otthon is a tönkölylisztből készült kenyerekkel, ma már sok recept olvasható az interneten is. Minden lisztes étel elkészíthető tönkölylisztből is, de figyelni kell, mert a tönkölyös, nem élesztős, hanem gyúrt tészták lágyabbak, szakadékonyabbak lehetnek.

 

A lemúriai, magas bit-rezonanciás kenyérről



Ígéretemhez híven közzéteszem a sokak által kért ’csodakenyér’ receptjét.

Eredete:

Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának. Az új, energiadús ételeink alapját képezi majd.

Saját tapasztalatom a kenyér fogyasztásával kapcsolatban egy hónap után:

Rendkívül erős méregtelenítő hatás, energetizál és vitalizál egész napra, szebb, fényesebb bőr, hajhullás megszűnése, emésztés kiegyensúlyozása, rendkívül illatos, aromás, finom ízhatás, - 2 kg súlycsökkenés, vízháztartás normalizálása. Mivel semmilyen panaszunk nincs a családban, így nem tudok egyéb extrákról beszámolni, bár nekem már ez is rendkívüli!!! Érdemes kipróbálni! Ha kifejezetten méregtelenítésre szeretnéd használni, napi minimum 2 liter folyadékot is be kell vinni.

Még a leggyakorlatlanabb háziasszony, vagy agglegény is el tudja készíteni, nincs benne semmi ördöngösség, csak pontosan kövesd a leírtakat. Én már kikísérleteztem az adagolás és a sütés módját, akkor te miért vesztegetnéd az idődet vele?

A hozzávalókról álljon itt néhány hasznos információ. Az anyagok már külön-külön is mesés hatással bírnak, azonban az összhatás a legkülönlegesebb! Igazi csoda!



Búzacsíra:

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Életfontosságú anyagai az A-, B-, E-vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-, magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.



Tönkölybúza:

A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti az emésztést.

A tönkölybúzának a hagyományos búzánál kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat, rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az energia felszabadításában szerepet játszó enzimek összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a központi idegrendszer működéséhez szükséges. A cink több enzim, ill. az inzulin alkotórészeként az anyagcserében vesz részt.



Tökmag:

Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő 45%-os linolsav, valamint fitoszterin tartalomnál fogva elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. Ezen túlmenően jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a szervezetben. A tökmagban olyan proteáz-inhibitorok is vannak, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását. (A nyers tökmagból sajtolt zöldes árnyalatú olaj kifejezetten finom, aromás. Zsírtartalmának 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki.)



Napraforgómag:

A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló, hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgó mag 47 százalék olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne. Hatóanyagai: cholin, linolein, olein, lecithin. A benne lévő hatóanyagok, összetevők kedvező élettani hatásainak köszönhető mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.



Lenmagolaj:

Az esszenciális zsírsavak (EFA), amik a lenmagban is megtalálhatóak, szükségesek az általános egészségi állapothoz, beleértve a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokat, energiatermelést, sejtfunkciók szabályozását, és a sebek, ill. sérülések gyógyulását. A lenmagolaj, a „jó zsír” egyaránt segít fittnek és egészségesnek maradnunk, míg a „rossz” zsírok veszélyeztetik egészségünket és teljesítőképességünket.

Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is helyrejönnek, mint korábban.

- Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot

- A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást.

- Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával, így a zsírok gyorsabban tudnak elégni.

- A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat.
Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

- Elhízás
- Arthritisz
- Székrekedés
- Herpesz
- Hipertenzió (magas vérnyomás)
- Bőrproblémák, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör
- Rák



Recept 2 darab kb. 1 kg-os veknihez

Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem marad belőle, mert a család és az ismerősök széthordják (tapasztalat!) De ha mégsem, akkor le is fagyaszthatod!



Hozzávalók:

- 1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
- 500 gr étkezési búzacsíra (kávédarálóban megőrölve) - Vigyázat, itt nem a csíráztatott búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!
- 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés – minimális kell hozzá),
- 2 pohár élőflórás natúr joghurt (pl. DANONE Aktívia, vagy hasonló)
- 6dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél)
- 3,5 teáskanál tengeri só,
- 9 evőkanál tökmagolaj, vagy lenmagolaj,
- 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,
- 2 marék hántolt tökmag,
- 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles X 30 cm hosszú X 8 cm magas).
- A forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)



Megjegyzés:

1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) – de szerintem a kenyér elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.

2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)

3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.



Elkészítés lépésekben:

3. Őröld meg a búzacsírát és vegyítsd össze a tönkölyliszttel.
4. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi élesztőt.
5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
8. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze.
9. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.
10. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.
11. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket.
12. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 – 3 órát keleszd.
13. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.
14. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kislábas vizet a pára kedvéért.
15. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc – 1 óra alatt.



Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet! Ha teheted, add tovább minél több embernek!





A kenyér  Angol nyelvü leírása!




The Lemurian high bio-resonance bread

True to my promise I published a much-requested 'wonder bread' recipe.

Origin:

Using the ancient knowledge of Atlantis, but at least from the times of ancient Egyptian recipe found in our possession. Feel free to dare to say that healing effect on the long-term consumption. The new foundation will be energizing foods.

My experience with the consumption of bread a month:

Extremely powerful detoxifying effect, and energizes the entire day vitalises, nicer, brighter skin, hair loss, digestion, balance, very fragrant, aromatic, delicious taste - 2 kg weight loss, normalization of water balance. Since there is no any complain about the family, so I can not report on other extras, but it is extraordinary to me now! It's worth a try! If you specifically want to use detoxification, at least 2 liters of fluid a day can be entered.

Even housewife having less experience, or even a bachelor can make, there's nothing devilment, just follow the procedure described accurately.


The ingredients here are some useful information about. The materials have separately fabulous impact, but the overall effect of the most special! A real miracle!



Wheat Germ:

The Healing Power of wheat germ high vitamin and mineral content is due. Lower the body's free radical formation and thus cardiovascular disease risk. Vital material in the A-, B-, Vitamin E and selenium, but significant, calcium, magnesium, zinc, manganese and folate content.



Spelt:

This spelled the other compared to the major species of cereal fiber content, it helps digestion.

The traditional wheat Spelt favorable amino acid composition is far more minerals and vitamins, as well as iron, copper and zinc. The iron in hemoglobin and enzymes involved in energy release component of the copper component of many enzymes necessary for the functioning of the central nervous system. Of zinc enzymes and more. insulin as a component involved in metabolism.



Pumpkin Seeds:

Any strange to many people, the pumpkin is very important in a healthy diet. A core of 45% linoleic acid, and phytosterol content of the very first line of the bladder and prostate disorders medicine is known as essential fatty acids but high contents increased protection against the development of a heart attack as well. In addition, significant amounts of vitamin E and selenium in it that are anti-oxidant and anti-inflammatory drugs have effects in the body. The pumpkin seeds are also a protease inhibitor, which inhibit the intestinal tract of the activation of viruses and bacteria. (The raw pumpkin seed oil specially pressed greenish fine aroma. 57% of the fat content of polyunsaturated fatty acids make up.)



Sunflower seeds:

The sunflower seeds are not only tasty snacks, but also highlights the rich oil content of the oil tax from plants. The sunflower seed oil contains 47 percent and 65 percent of its essential oils. Minerals, trace elements, there are plenty of them. Active ingredients: choline, linolein, olein, lecithin. It contains active ingredients, ingredients beneficial physiological effects due to today's popularity. A healthy lifestyle advocates in particular the high vitamin E and essential polyunsaturated fatty acid content of the estimate.



Linseed oil:

Essential fatty acids (EFA), which are found in flaxseed, necessary for overall health, including proper fat metabolism, energy production, regulation of cell functions, and the wounds and. injuries to heal. The linseed oil, the "good fats" to help both our stays fit and healthy, while the "bad" fats threaten our health and performance ability.

The active life of the people say flaxseed oil supplements will help them to faster recovery, and help to reduce muscle soreness after exercise. The researchers found that this anti-inflammatory and antioxidant effects of flaxseed may cause. The researchers also claim that it increases the metabolic rate and thus helps to burn fat even faster. Many athletes report that they had when the flaxseed diets to incorporate, then quickly heal bruises and contusions. Some of the results shows that even a minor injury during the quarter as much time to recover are as before.

- Reduces inflammation, and muscle soreness, and increases flexibility

- The structural integrity of cells helps to ensure the regeneration and healing.

- It contributes to healthy weight loss by speeding up the body's metabolism, so they can burn fat faster.

- The flax seed provides us with the omega-3 fatty acids.
Potential uses for

Research indicates that linseed oil in the treatment may be useful:

- Obesity
- Arthritis
- Constipation
- Herpes
- Hypertension (high blood pressure)
- Skin problems, such as. eczema and psoriasis
- Cancer



Recipe 2 pieces of approx. 1 kg blocks

You should prepare such a dose, because a long shelf life. Besides, both the tastiest and most aromatic if one or two days reached. You would not stay out of it, because your family and your friends split carries (experience!) But if not, then you can freeze!



Ingredients:

- 1 kg of whole wheat Spelt wheat flour,
- 500 g wheat germ (grind it in a café-grinder machine!)

- 10 g (about a hazelnut), yeast (no error - it should be minimal)
- 2 cups plain yogurt with living bacteria (eg Activia from DANONE, or similar)
- 6dl, 40-degree Celsius water (slightly warmer than your hand)
- 3.5 tsp sea salt,
- 9 tablespoons pumpkin seed oil or linseed oil
- 4 large handfuls of peeled, fried sunflower seeds,
- 2 handfuls of peeled pumpkin seeds,
- 2 rectangular tin (11 cm X 30 cm X 8 cm high).
- The form should be covered inside by oven bag (cellophane)



Note:

First Wheat germ can be replaced with 500 g white flour (BL 55) - but I think it loses the flavor of the bread, and a decrease in bio-resonance energy level as well.

Second If you work for bread machine, then the quantity 1/3-át please! However, experience dictates that it must be a minimum of 4-5 hours of fermentation in the emergence of the machine is done too quickly! There are some foods you can fit quite right to follow the traditions of the results. (25 year-old housewife experience)


Preparation steps:

Third Grind the wheat germ and Mix the tönkölyliszttel.
4th Heat 6 dl water to about 40 degrees Celsius and melt in it flat hazelnut about the yeast.
5th Add from the flour-mixture some into the yeast and put it into the water enough to get a creamy-dense yeast.
6th Put the yeast in warm place and let rise about half an hour.
7th If you ran up, give it all the makings of the other amount of flour-mixture together. To taste, half a handful of oil-seed bread mixture is left to dry for hours.
8th Kneaded together until it becomes the vessel wall. Pretty tough, dark-colored dough you get, the harder at an average literacy activities. Do not be afraid, just kneaded together.
9th Sprinkle the top with flour, covered with a cloth and let rise 2 hours in total.
10th 2 hours after a board cut into two equal pieces, kneaded them over to form the size of rollers to pass them into the forms lined with backing paper.
11th Tip: Melt a little sea salt in a cup water and anoint your bread. Sprinkle the mixture of oil seeds.
12th Covered with a cloth, let it be higher on a warm place additional 2.5 to 3 hours.
13th Again it is worth before baking to spray the bread slightly with salty water.
14th Heat the oven to 180 degrees Celsius, so that at the bottom of the oven in a small saucepan of water to the steam side.
15th Bake the bread until golden about 50 minutes - 1 hour.



Health Drink! This is the life for yourselves! If you do continue to add more people!









+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 268
Heti: 870
Havi: 3 848
Össz.: 1 755 136

Látogatottság növelés
Oldal: A Csoda Kenyér!
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »