Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

Igazság ideátt is van! 

 

 

 

Igaz!

Csak olyan szereket, módszereket teszek közzé a honlapomon, amelyekről magam vagy hiteles ember meggyőződött.
A”száz egészség” pontja egyike a leírtaknak, úgy éreztem ki kell húzni az egyik rágó fogam, mert érzékeny, elmentem fogorvos barátomhoz, azt mondta nem lyukas, valami gyulladás lehet, próbáljam meggyógyítani magam.
Elkezdtem, fokozatosan lehúzódott a gyulladás, elmúlt az érzékenység, észrevettem a testemben, a szervezetemben a változásokat.
Egyre jobb alvás, prosztata, ízületi problémák javulása, tehát működik, mindössze naponta egyszer csinálom, 12 percig, este,” segíts magadon”…!

2013.augusztus.05.Hétfő.

Korponay Ferenc

 

 

 

 

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

első
rész

 

Dr. Eőry Ajándok társaságában Kínában jártam. Évente szervez Pekingbe életmódtábort, és idén nekem is részem lehetett ebben.
A program hivatalos részeként részt vettünk Dr. Prof. Zhu Zong Xiang 9. 3-1-2 workshopján. Az ott tanultakat adom itt közre, használjuk minél többen!

 

A testünket behálózó energia-vezetékek rendszeréről már volt szó. Most csak annyit jegyzünk meg a vezetékrendszerről, hogy kulcsszerepet játszanak a gyógyításban illetve az egészség megőrzésében: "bennük kering a Qi és a Vér (életenergia, esszencia), kiegyensúlyozzák a Yin-t és a Yang-ot, döntenek életről és halálról, száz betegséget meggyógyítanak". Az alábbiakban egy, ehhez a rendszerhez szorosan kapcsolódó egészségmegőrző és gyógyító gyakorlattal ismerkedünk meg.

312k1.jpg   

Prof. dr. Zhu Zong Xiang (Institute of Biophysics, Chinese Academy of Sciences ill. Beijing Acupuncture Meridian Research Center) kijelentette, hogy mindenkinek lehetősége van az egészséges hosszú életre, ehhez csak egy általa 27 éve kidolgozott egyszerű módszert kell követni. Ez a "3-1-2" meridián gyakorlat. Ma már több, mint hárommillióan végzik ezeket a gyakorlatokat. A módszer a végtelenségig egyszerű, és csupán naponta kétszer 10-15 percet vesz igénybe

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

második
rész

 

A Gyakorlat rövid leírása

 

A "3" azt jelenti, hogy három nagyon egyszerű módszerrel megkereshető különböző vezetékpontot (akupunktúrás pontok) kell masszírozni. Ezek a speciális pontok, amelyeknek ingerlését (egyenként 2-3 percig) Zhu professzor ajánlja, a Vab-4-es Hegu (vastagbél vezetéken), Szb-6-os Neiguan (szívburok vezetéken) és a Gy-36-os Zusanli (gyomor vezetéken).
A három pont különlegessége abban van, hogy velük az egész testre lehet hatni:

a Hegu a vastagbél vezeték legfontosabb pontja. A vezeték a mutatóujjtól a fejre halad, így a pont masszírozásával a kar és a fej betegségeit lehet kezelni, olyanokat, mint az ízületi panaszok, vállmerevség, torokfájás, pajzsmirigy-gyulladás, fogfájás vagy fejfájás
a Neiguan a Szívburok Vezetéken van. A vezeték közvetlen összeköttetésben áll a szívvel illetve áthalad a tüdőn, így ennek a pontnak a masszázsa segít olyan szív- és tüdőbetegségeknél, mint a koszorúér-betegség vagy az asztma (illetve ez a pont általános símaizom-lazító pont).
a Zusanli a lábszáron, a Gyomor vezetéken van. Ez a vezeték a fejről fut le a lábra, ezért nem csak emésztési panaszokat kezelhetünk a pont masszírozásával, hanem olyanokat is, mint a láz, fejfájás, fogfájás, mentális zavarok, asztma, magas vérnyomás, keringési zavarok, ízületi panaszok, szédülés, szívdobogás, urológiai betegségek. A Zusanli pontot Kínában a "Hosszú élet pontja"-ként is számontartják.

 

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

harmadik
rész

 

 A Vab-4-es Hegu, "találkozás völgye" pontot úgy találjuk meg, hogy szétnyitjuk a hüvelyk és mutatóujjunkat, és ennek a redőjébe a másik kezünk hüvelykujját beillesztjük úgy, hogy az első ujjperc illeszkedjen a redőbe.
Hüvelykujjunk hegyével megnyomjuk azt a pontot, amit így elérünk. Ezzel egy kellemetlenül kellemes érzést váltunk ki, amely végigszalad az egész karunkon. A Vab-4-est aszpirinpontnak is mondják, mivel általános fájdalomcsillapító. 

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

negyedik
rész

 

 

312k2.jpg


A Szb-6-os Neiguan, "belső átjáró" pontot úgy találjuk meg, ha a kézfejünket csuklóban visszahajtjuk, és az ellenkező kezünk három nagy ujját (mutató, középső, gyűrűs) beillesztjük a hajlatba, és a hüvelykujjunkkal megkeressük a kéz belső felületének közepén húzódó két ínhüvelyünket, ezek közé benyúlva találjuk meg a Szb-6-os akupunktúrás pontot.  

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

ötödik
rész

 

 

312k3.jpg


A Gy-36-os Zusanli, "három lábi li" pont helye: a térdkalács külső alsó gödréhez illesztjük négy ujjunkat, és a sípcsontunk külső élétől 1 cm-re kifelé találjuk meg. Vagy: hüvelyk- és mutatóujjunkkal átfogjuk a térdkalácsot, és ahova egy egyenesen kinyújtott mutatóujj ér, ott van a pont. 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

hatodik
rész

 

Az "1"-es azt jelenti, hogy naponta 4-5 percen keresztül hasi légzést végzünk. Nagyon fontos, hogy eközben a mellkas ne mozogjon, koncentráljunk a köldök alatti területre. Egy perc alatt kb. négy be- és kilégzést végezzünk. Minél jobban megfeszül a hasfal, annál hatékonyabb a gyakorlat. Az összes fő meridián (Vese, Gyomor, Lép, Máj) a hasunkon keresztül húzódik, és a hasi légzéssel energetikailag aktivizálódik. A Vese vezeték hordozza a veleszületett energiáinkat, a Lép és Gyomor pedig a szerzett, születés utániakat.
A hasi légzés növeli a máj aktivitását, gyógyítja az álmatlanságot, magas vérnyomást, a máj és az epe betegségeit, gyomorfekélyt, nyugtat, gyógyítja a cukorbetegséget, a gyomorbántalmakat.

A "2"-es egy egyszerű, teletalpon végzett guggolás és felállás kombinációs gyakorlata. Nyitott tenyerünket magunk előtt tartva 4-5 percen keresztül, legalább 30 guggolást végezzünk.
A fizikai gyakorlat során megerősödik, helyreáll a Qi és Vér áramlása,így szinte kimossa szervezetből a különböző ártó tényezőket, mint pl. a Hideg, kórokozók, rákos sejtek stb.
A mozgással gyógyíthatók olyan betegségek, mint a magas vérnyomás, koszorúér betegség, cukorbetegség, asztma, szélhűdés szövődményei, álmatlanság, ízületi gyulladás, megfázás, székrekedés, emésztő- és hormonrendszeri panaszok.
A legmegfelelőbb mozgás a guggolás, bár az egyénnek megfelelően más mozgásfajta is alkalmazható.
Fontos, hogy a pulzus ne emelkedjen 120 fölé, a gyakorlatok végére ne kelljen lihegni, lehetőleg ne is izzadjunk meg.

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

hetedik
rész

 

Aktív-passzív kezelés

A meridián-gyakorlat aktív gyógymód. Ez azt jelenti, hogy ellentétben a nyugati orvoslási módszerekkel mindenki saját maga aktívan tesz az egészsége érdekében. Saját maga végzi a gyakorlatot, maga tesz az egészsége érdekében, legyen szó akár (ön)gyógításról, akár egészségfenntartásról, megelőzésről.
Igaz ugyan, hogy a gyakorlatot minden nap el kell végezni, de ennyit igazán dolgozhat mindenki az egészséges, hosszú életért. Ami szintén nem elhanyagolható: ez a módszer teljesen ingyenes, radikális és végleges gyógyulást hoz, nem jár sem vizit- sem dobozdíjjal, nincs káros mellékhatása - és még sorolhatnánk az előnyeit.
A nyugati orvoslás módszereit a beteg passzívan fogadja - majd az orvos, gyógyszer meggyógyítja -, a gyógyulás legtöbbször átmeneti, a gyógyszereket esetleg életünk végéig szedni kell, számolni kell nem kevés mellékhatással, nagyon költséges - és itt is lehetne folytatni a felsorolást.

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

nyolcadik
rész

 

Hogyan foglalhatók össze a 3-1-2 meridián-gyakorlat főbb jellemzői és gyógyhatása?

Öngyógyító technika
A 3-1-2 olyan aktív kezelésfajta, amit a beteg önmaga végez, ellentétben a nyugati orvoslás módszereivel, ahol a beteget orvos kezeli, gyógyszerrel, injekcióval stb., amit a beteg passzívan fogad.

Általános, teljes kezelés
A 3-1-2 nem csak egyetlen, hanem számos betegség esetében is hatásos gyógymód - míg a nyugati orvoslás egy-egy gyógyszert használ egy-egy betegség kezelésére.

Radikális gyógymód
A 3-1-2 a nyugati orvoslási módszerekkel ellentétben nem időszaki hatással bír (pl. vérnyomáscsökkentés, asztmatikus panaszok megszüntetése, fájdalomcsillapítás esetében), hanem a meridiánok harmonikus működésén alapszik, kiegyensúlyozza a Yint és a Yangot, hogy végleges gyógyulást érjünk el.

Határozottság és kitartás
Ez mindenképpen fontos a 3-1-2 meridián gyakorlattal kapcsolatban, hogy folyamatosan, nap mint nap végezni kell, hogy a hatása hosszú távon érvényesülhessen.

A 3-1-2 fejlesztése
Mindenki a saját egészségi állapotához, a gyógyítandó betegséghez igazíthatja a 3-1-2 gyakorlatot, hogy a leghatásosabban végezhesse. A gyakorlatok közül arra az összetevőre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, amelyik a leginkább hat az adott betegségre.

Környezet
A 3-1-2 gyakorlatot lehetőleg meleg helyen végezzük. A meridiánok működését kedvezően befolyásolja a gyakorlaton kívül a helyes táplálkozás!

 

 

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

kilencedik
rész

 

A 3-1-2 meridián-gyakorlat néhány betegség kezelésében. Az alábbiak a hagyományos kínai orvoslás rendszere, illetve Zhu professzor tapasztalatai alapján készültek:

Nyugati orvoslás szerintHagyományos kínai orvoslás szerint

Magas vérnyomás

Kórisme:

Érfalak görcsös feszülése (keringési betegség)

Kezelés:

értágító gyógyszer, aminek hatására a vérnyomás időlegesen csökken

 

 

Kórisme: A meridiánok működési zavara miatt a Máj Yangja túlsúlyba kerül

Kezelés: A 3 akupont masszázsával megszüntetjük a tüneteket, lecsökken a vérnyomás
A hasi légzés leviszi a Máj Yangját, és megnöveli a Vese Yinjét (aktiválja ezeket a vezetékeket)
A fizikai gyakorlat az egész testben aktiválja a Qi és a Vér áramlását, ami szintén leviszi a vérnyomást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugati orvoslás szerintHagyományos kínai orvoslás szerint

Koszorúér betegség

<!--[endif]--> Kórisme:

A koszorúerek görcsös feszülése

Kezelés:

A koszorúereket tágító gyógyszer, műtét

Kórisme: A meridiánok működési zavara miatt a a Szív Qi pangása vértolulást okoz


Kezelés: A Neiguan pont masszíázsával aktiváljuk a Szívburok vezetéket, hogy növeljük a Qi-t és Vért
A fizikai gyakorlat aktiválja a szív funkcióit.

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

tizedik
rész

 

 

Nyugati orvoslás szerintHagyományos kínai orvoslás szerint

Cukorbetegség

Kórisme: Inzulintermelési zavar
Kezelés: Étrendi változtatás, vércukorszint-csökkentő gyógyszer, inzulin

Kórisme: A meridiánok működési zavara miatt a Lép-Qi keringető funkciója sérül

Kezelés: A hasi légzés támogatja a Gyomor és Lép vezetékek szabályozó funkcióit.
A fizikai gyakorlat és a 3 akupont masszázsa az egész testben aktiválja a Qi és a Vér áramlását, helyreállítja a Yin és Yang egyensúlyát.

 

Nyugati orvoslás szerint Hagyományos kínai orvoslás szerint

Csont- és ízületi betegségek

Kórisme: Fizikai sérülések, ízületi gyulladások
Kezelés: Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, hormongyógyszer

 

Kórisme: A meridiánokban a Qi és Vér áramlása blokkolódik. Minél erősebb a blokk anál nagyobb a fájdalom.


Kezelés: Az akupontok masszázsa megszünteti a Qi és Vér blokkolódását. A Meleg pakolás - tekintve hogy legtöbbször "Hideg" állapotról van szó - ugyancsak jótékony hatású.
A fizikai gyakorlat az egész testben aktiválja a Qi és a Vér áramlását, ami után helyreáll a csontok, ízületek működése. 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

tizenegyedik
rész

 

 

Nyugati orvoslás szerintHagyományos kínai orvoslás szerint

Asztma

Kórisme: Hörgők görcse
Kezelés: görcsoldó gyógyszer (időleges javulás), hormongyógyszerek

 

Kórisme: A meridiánok működési zavara miatt a Tüdő-Qi felfelé áramlik

Kezelés: A Neiguan akupont masszázsával megszüntetjük a Tüdő-Qi elakadását
A fizikai gyakorlat az egész testben aktiválja a meridiánok ellenőrző funkcióját.

 

Nyugati orvoslás szerint Hagyományos kínai orvoslás szerint

Gyomorfájdalom, gyomorfekély

Kórisme: gyomornyálkahártya görcse, gyulladása
Kezelés: görcsolók, fájdalomcsillapítók, műtét

 

 

Kórisme: A meridiánok működési zavara és Qi pangás miatt vértolulás keletkezik


Kezelés: A Zusanli akupont masszázsával a Gyomor vezetékben helyreáll a Qi és Vér áramlása, a fájdalom megszűnik.
A hasi légzés támogatja a Gyomor és Lép vezetékek szabályozó funkcióit, ezzel megszűnik a gyulladás és a görcsös állapot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egészséget mindenkinek legalább 100 évig

"3-1-2" meridián gyakorlat

tizenkettedik
rész

 

 

Nyugati orvoslás szerintHagyományos kínai orvoslás szerint

Parkinson-kór

<!--[if !supportEmptyParas]-->   <!--[endif]--> Kórisme: Idegrendszeri súlyos zavar
Kezelés:

Kórisme: A meridiánok működési zavara miatt az agyi funkciók sérülnek

Kezelés: A 3-1-2 gyakorlattal visszaállítjuk a normális agyi működést. A fizikai gyakorlatok az erőnlétet növelik, helyreállítják a szervezetben a Qi és Vér áramlását, visszaállítják a normális mozgásokat.

 

"A 3-1-2 meridián-gyakorlat néhány betegség kezelésében" leírása a kilencedik résztől idáig,  a hagyományos kínai orvoslás rendszere, illetve Zhu professzor tapasztalatai alapján készült.

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 149
Tegnapi: 134
Heti: 834
Havi: 3 346
Össz.: 1 763 107

Látogatottság növelés
Oldal: 100 Egészség
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »