Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

„A dolgok holnap mindenképpen valahogyan alakulnak.
Tehát vagy te leszel az, aki megváltoztatja őket, vagy valaki más változtatja meg őket a számodra.”
(Sergio Zyman)

 

 

 

 

 

 

 

p1110611.jpg 

 

 

Lehetséges kezelési időpontok:

Hétköznap:10-12 óra között!

 

 

Szombat:13-17 óra között!

 

 

Vasárnap:8-11 óra között!

Időpont egyeztetés: Kapcsolat menüpont alatt!

Kezelési idő:20-30 perc!

 

 

 

Dr. Deák Sándor

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Deák Sándor

 

 

 

 

 

 

 

1947.szeptember 11-én születtem Szegeden. Orvosi pályámat 1972-ben az Orosháza Kórházban kezdtem, 1977-ben már belgyógyász szakorvosként dolgoztam. 1979-től kerültem Szarvasra, mint belgyógyász főorvos, közben három évig Orosházán patológusként dolgoztam. 1991 óta vállalkozó belgyógyászként dolgozom. 20 éve természetgyógyászként is tevékenykedek. Magánéletemről röviden: Öttagú családom mellett (feleségem, két fiam és leányom) három unokával is (egyelőre) büszkélkedhetek.
Megjelent könyveim: Funkcionális anatómia (1998), Gyógyítás fény- és színterápiával (2002, 2007), Lúgosítás oxigénnel (2009) Baba-mama kezelés fény- és színterápiával (2010), 3 könyvem folyamatban van.

 

2010 óta eredményesen alkalmazom a pulzáló mágnes terápiás kezelést a 30 ágyas Ápolási Osztályon Szarvason.

 

 

 

Eddigi saját tapasztalataim a pulzáló mágnes terápiás kezelésekről:

 

 A Szarvasi Ápolási Osztályon 30 beteg folyamatos gyógykezelése, ill. ápolása folyik. 2010 óta történik naponkénti kezelés rendszeresen, az utóbbi fél évben már több készülékkel. Naponta 10-12 beteg gyógykezelése történik 20 perces időintervallumokban. Betegeink zöme fekvő állapotú, vagy agyi katasztrófa utáni rehabilitácós kezelésre kerül hozzánk kórházakból, esetleg végstádiumú daganatos beteg, ahol a felfekvés, az alsó végtagi trombózisok, tüdőgyulladás kivédése a legfontosabb teendő. Nagyon pozitív eredményekről számolhatok be eddigi tapasztalatainkról:

 

 

 

 

 • Nem alakult ki friss felfekvés egyetlen betegünknél sem!
 • A már kezdődő felfekvéssel érkező betegeinket mind sikerült meggyógyítani!
 • Mélyvénás trombózisos betegeinknél nem alakult ki tüdőembólia.
 • Tüdőgyulladásos betegeink nagyon jól reagáltak a pulzáló mágnes terápiára.
 • Fájdalmat is sikerült mérsékelni még daganatos betegeinknél is, csípő- és térdízületi fájdalmak jól csökkennek, kevesebb fájdalomcsillapító gyógyszereket kell alkalmaznunk.
 • Féloldali bénulással érkező betegeink (stroke után) rendkívül jól reagálnak a kezelésre, gyógytornával kiegészítve a pulzáló mágnes terápiát, a mobilizálási idő lényegesen lerövidül.
 • Vérnyomáscsökkentő gyógyszerekből átlagosan a korábban alkalmazott mennyiség fele is elegendő.

 

 

Összességében csak pozitív eredményekről számolhatók be a pulzáló mágnes terápiás készülék alkalmazásáról, egyetlen egy esetben sem kellett megszakítani a kezelést, semmilyen mellékhatást nem észleltünk, a kezelt betegek állapota kivétel nélkül javult!

 

 

A MÁGNESTERÁPIA MÉG A HOSSZÚ ÉVEK ÓTA TARTÓ KRÓNIKUS
FÁJDALMAKAT IS ÉREZHETŐEN CSÖKKENTI VAGY TELJESEN MEGSZÜNTETI

 

Példák:

 

 

 • fejfájás és migrén: még makacs fájdalom esetén is nemcsak maga a fájdalom, hanem annak oka is megszüntethető, migrén esetén pedig a mágnesterápia csökkenti a rohamok gyakoriságát
 • az asztma is jól reagál a mágnesterápiára, ha azt a légcsőben kialakuló izomgörcs váltja ki
 • reumás fájdalmak és a szervezet támasztó- valamint mozgatórendszerében különböző okokból jelentkező egyéb akut fájdalmak: ezen csoport legfontosabb megbetegedései közé tartozik az ízületi gyulladás, kopás: a váll, a nyak, a porckorongok területén jelentkező fájdalmak, fájdalmas izomhúzódás, izom és izületi sérülések, reuma, teniszkönyök, térdizületi kopás, gyulladás és más sportsérülések, pl.: rándulás, ficam, húzódás, stb.
 • sebek, véraláfutás, duzzanat, rándulás és gyulladás következtében felszaporodott káros folyadékgyülem (ödéma) gyorsabb felszívódása, amely nem csak a jobb vérellátásra vezethető vissza, hanem részben a nyirokáramlás élénkítésére is
 • csonttörések és hasonló jellegű sérülések, műtétek utáni komplikációk, sebgyógyulási zavar, keloidképződés. Ilyen esetekben a regeneráció folyamata érezhetően felgyorsul
 • idegi fájdalmak, amelyek leggyakrabban az ülőidegzsába (isiász) és arcidegzsába (trigeminusz) formájában jelentkezhetnek
 • olyan belső szervek megbetegedései, amelyek külsőleg jól kezelhetők mágnesterápiával, főleg a gyomor- és bélpanaszok, különböző okokra visszavezethető epehólyag-, húgyhólyag- és prosztatapanaszok, valamint torok-, garat- és légcsőhurut, illetve asztma
 • magas vérnyomás, amelyet a páciensek egy részénél gyorsan sikerül csökkenteni, de általában csak átmenetileg (és sokszor túl alacsonyra), de alacsony vérnyomás is, amely a véredények nyomásának harmonizálásával javítható, továbbá szédülés és fülzúgás, amely a nem megfelelő vérellátásra is visszave zethető
 • idegrendszeri és pszichiátriai jellegű panaszok esetén, főleg idegesség, alvászavar, stressz, gyenge memória és összpontosítási zavarok: általános javulás érhető el a lelki és idegi funkciók feszültségmentesítése és harmonizálása terén, ez a hatás azonban gyakran csak egy bizonyos idő elteltével jelentkezik
 • a bőr gyorsabb regenerálódása: ezt a hatást kezdetben kozmetikai műtéteket követően figyelték meg, ma már azonban a mágnesterápiát különböző bőrbetegségeknél és a megelőző bőrápolásban is alkalmazzák; mivel bőrünk a szervezet egyik védekező rendszere, a kezeléssel a szervezet védelmi mechanizmusa is javul
 • pozitív hatás rosszindulatú daganatoknál: A szakirodalomban olyan feltételezésről is olvashatunk, hogy a rák erős mágneses mezőben nem tud fejlődni (Dr. E. K. Maclean, rákkutató és nőgyógyász New Yorkban). Ennek oka állítólag az, hogy a daganatos szövet erősebb diamágneses tulajdonságokkal rendelkezik, mint a normál szövet (ezeket az anyagokat mindkét pólus enyhén taszítja: ezüst, kén, hidrogén, vitaminok (kivéve a B12-t), karcinogének, nukleidák, stb.), általában vízben gazdagabbak és csökkentett az elektromos potenciáljuk. A mágnesesség segítségével a szövetben elektromos mezőket lehet indukálni, amely által emelkedik az elektromos potenciál és a szövet paramágnesessé válik (ezeket az anyagokat mindkét pólus enyhén vonzza: alumínium, króm, magnézium, palládium, kálium, oxigén). A mágneses mező károsítja a tumor sejtjeinek sejtfalát, amelyből arra lehet következtetni, hogy a mágneses erőnek nagy hatása lehet a rák kezelésében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okos emberek mondták:

Paracelsus a mágnesterápiáról:
„Aki használja a mágnest, az tapasztalni fogja, hogy nélküle sok betegséggel nem tud mit kezdeni. A mágnes a gyógyítás tudományának mesterdarabja, közel és távol semmihez sem hasonlítható.”

Johann Wolfgang von Goethe a mágnesterápiáról:
„A mágnesesség általános hatású erő. Mindenkinek megvan ez az ereje, amely egyénenként különböző. Hatása mindenre, minden esetben, minden emberre, állatra és növényre érvényes.”

Schopenhauer a mágnesesség és az egészség témaköréről:
„Aki ma kételkedik a mágnesesség hatékonyságában, az nem hitetlen, hanem tudatlan.”

Prof. Dr. Werner Heissenberg, (fizikus), Nobel-díjas:
„Az elektromágneses energia olyan elemi energia, amelytől a Földön megtalálható összes életforma függ.”

Dr. Louis Domet:
„A mágnesek hatása a szenvedő egyensúlyát helyreállítja és gyorsítja a gyógyulás folyamatát!”

Dr. Linus C. Pauling, (kémikus), Nobel-díjas:
„Szervezetünkben a vas szállítja az oxigént és ez az ásvány a sejtek anyagcseréjében is fontos szerepet játszik. Ha mágneses mezőbe kerül, a sejtek egy olyan energiabombát kapnak, amely által jobban és gyorsabban működnek.”

 

 

 

 

Orosz tudósok bizonyították be egy kiterjedt kísérletsorozat keretében, hogy ez az őserő a növényekre is jelentős hatással bír. Egy hatalmas napraforgómezőt két részre osztottak és a mező egyik felét közönséges vízzel, a másik felét pedig mágnesezett vízzel öntözték. A növények a „mágneses térfélen” már néhány hét elteltével mintegy egyharmaddal voltak magasabbak és fejlettebbek. A víz struktúráját elektromikroszkóppal vizsgálva arra az eredményre jutottak, hogy a mágnesezett víz mészkristályai a közönséges vízének csak töredékét tették ki, amely által könnyebben eljutottak a növény finom erezetébe. Az emberek is finom hajszálerekkel rendelkeznek, még ha azok sokkal összetettebbek is.

Ezen összefüggések által könnyebben érthető lesz a következő tudományos magyarázat, valamint szervezetünk öngyógyító erejének bemutatása. Az említett fizikusok, Faraday, Lenz és Galvani alapkutatásainak felismeréseiből kiindulva (l. 5. oldal) a XIX. században sikerült először mesterséges mágneses mezőt létrehozni. Akkoriban gyűrűkön vagy tekercseken át áramoltattak elektromos áramot. Alapjában véve a modern mágnesterápia is ezen az elven alapul. Az első mágnesterápiás készülék szabadalmát 1869-ben nyújtották be. Németországban már 1890-ben gyógyítottak sikerrel fájdalmakat, reumát, asztmát, vénagyulladásokat és köszvényt a „Konrad Müller féle géppel”. 1925-ben ez a fejlődés azonban hirtelen megtört, mégpedig a gyógyszeripar tündöklésével párhuzamosan.

A 80-as években még sokkal elegánsabb és kedvezőbb árú megoldásnak számítottak az injekciók és tabletták által elért gyógyászati eredmények. Ezek az idők azonban nyilvánvalóan elmúltak. Ez mindenki számára tudatosul akkor, mikor elolvassa a gyógyszerek betegtájékoztatóin felsorolt mellékhatásokat, vagy figyelembe veszi az egyre magasabb gyógyszerárakat.

A 60-as években újra felvették a „mágnesterápia” (MT) fogalmának fonalát, amelyben fontos szerepet játszottak az amerikai űrkutató központ, a NASA kutatási eredményei (l. 6. oldal). A mágnesterápia hosszú évek óta elismert kezelési mód többek között az Egyesült Államokban, Oroszországban, Japánban, Nagy-Britanniában, Olaszországban vagy Bulgáriában.

A modern mágnesterápia hatékonyságát tudományos tanulmányok igazolják. Már 1909-ben sikerült kimutatni, hogy a mágneses mező által javul a vér oxigéntelítettségi szintje. A hatás egyik fizikai alapja a „Hall-effektus”, de fontos szerepet játszanak az úgynevezett Lorentz-erők fizikai alaptételei is. A mágneses mező általi elektromos stimuláció során a sejtszerkezet hőmérséklete csekély mértékben megemelkedik. De még fontosabb, hogy nyomás nehezedik a sejtfalakra (ún. Lorentz-erő), amely által ezek kitágulnak. Ennek következtében felgyorsul a vérkeringés és a környező sejtszerkezet több oxigént, valamint tápanyagot kap.

Alapjában véve ezen az elven alapul a modern mágnesterápia is. Különösen a thüringiai orvos, Oskar Gleichmann – a pulzáló mágneses mező felfedezője – kutatta hosszú ideig ezen mágneses mezők terápiás hatásait és a 60-as évek végén egy olyan terápiás eszközt mutatott be, amely elektromosság által létrehozott pulzáló mágneses mezővel működött. Ez a készülék volt minden ma működő mágnesterápiás eszköz elődje.

A modern mágnesterápia további fejlesztésében és tudományos megalapozásában még egy sor más neves kutatónak is jelentős szerepe volt. A kétszeres Nobel-díjas amerikai tudós, Linus C. Pauling bizonyította be azt, hogy a vasat tartalmazó vörös vértest, a hemoglobin mágneses tulajdonságokkal rendelkezik. 1954-ben ezért a felismerésért kapta meg a kémiai Nobel-díjat. Ez a jelentős felismerés bizonyította be azt a tényt, hogy a vas nem csak az oxigénszállításért felel a hemoglobinban, hanem jól mágnesezhető is, amely tökéletes energia-ellátóvá teszi.

Halpern és Vandyk, amerikai kutatók, a NASA űrkutatási központ megbízásából végeztek kísérleteket egerekkel.

Egerekkel végzett kísérletben mutatták be, azt, hogy mi történik, ha nem érvényesül a Föld mágneses mezejének hatása. A következmények fatálisak voltak: az egerek szenvedtek, kihullott a szőrük, bőrükön és belső szerveiken pedig kötőszöveti burjánzás indult el. A kontroll csoport, melyet mágneses mező hatása alatt tartottak, egészséges maradt. A japán tudósok, Arichi, Nagakava és Suzuki több mint 11.000 személyt kezeltek és ezáltal az egyedi kísérlet által bebizonyították, hogy a mágnesterápia az emberi szervezetre is hatásos.

A tudósok a 60-as évek közepén Pierre Curie eredményei nyomán (l. 2.-3. oldal, piezo-jelenség) felismerték, hogy a „piezo-jelenség” az emberi csontozatban is jelen van, ami azt jelenti, hogy a terhelés megváltoztatásakor a csontok áramot termelnek.

Mára tudományosan bizonyított tény, hogy a szervezet által termelt áram nagy szerepet játszik a csontok felépítésében és egészségének megtartásában, hiszen ez az áram vezérli a csontok sejtjeinek felépítését és keménységét. Ez a felismerés vezetett ahhoz, hogy elkezdték az áramot a csonttörések gyógyításában használni, mégpedig elektromágneses mező segítségével. Tudományos tanulmányok alapján bizonyítani lehetett, hogy a mágneses mező alkalmazása során gyorsabban gyógyultak a csonttörések.

 

 

 

 

A csontszövet sok esetben regenerálódott. A mágneses mező hatékonyságát a sejtkultúrákban is vizsgálták. A kötőszövet sejtjei gyorsabban fejlődtek, a fejletlen csontsejtek pedig a mágneses mezőben gyorsabban váltak kifejlett csontsejtekké. Ezen gyógyászati alkalmazás alapjául bizonyított tudományos felismerések szolgálnak.

 

 

 

 

Testünkben minden másodpercben sejtek milliói osztódnak és a következő sejtosztódás minőségéről minden másodpercben Ön dönt, mégpedig cselekedetei által. Ha a sejtosztódás már nem egészséges formában megy végbe, az ember megbetegszik. Ez történik a helytelen táplálkozás és a káros környezeti hatások esetében, valamint az öregedési folyamatok során is.

Az egészséges anyagcserénél a külső sejtfolyadék oxigént és tápanyagokat szállít, a kalcium segítségével pedig pozitív ionok jutnak a sejtfalhoz és a mitokondriumokhoz. Bizonyos átalakulási folyamatok során a sejtekben negatív ionok keletkeznek, amelyek a salak- és méreganyagok szállításáért felelősek. Amint a külső sejtfalon magasabb a pozitív ionok száma, mint a negatív ionok száma a sejtben, ioncsere meg végbe. Az oxigén és a tápanyagok a sejtfalon keresztül bejutnak a sejtbe, miközben a salak- és méreganyagok kikerülnek onnan.

A kályha mintájára működő mitokondriumok a sejt erőművei. A kályha például csak akkor működik, ha megfelelő tüzelőanyag és levegő áll rendelkezésre. A mitokondriumok is csak akkor tudják „fűtőanyagukat”, a tápanyagokat alaposan feldolgozni, ha elegendő oxigént kapnak. A kályha a fűtőanyag elégetése során hőt termel, a sejt pedig energiát. A sejt ennek az energiának 50-70 %-át önmaga fenntartására, a fennmaradó részt pedig a sejtosztódásra, erőtartalékként vagy regenerálódásra használja fel.

A mágneses rezonancia-terápia aktiválja és elősegíti a sejtek anyagcseréjét. A terápiában nem csak a sejtek jobb oxigén-ellátása jut kiemelt szerephez, hanem a mágneses mező hőmérsékletnövelő (termo-mágneses) hatása is. A sejtekben és a kollodiális rendszerben található ionok a mágneses mező által befolyásolhatók. Az ionokat az őket átható mágneses pulzáló erő ritmikus mozgásra készteti és a sejtfalhoz nyomja. A véredények kitágulnak (Lorentz-erők) és hiperpolarizáció jön létre, amely kedvezően befolyásolja az anyagcserét, különösen az energia-anyagcserét.

Ha a mágneses pulzálást hosszabb időn keresztül alkalmazzuk, az a sejtek elektromos potenciálkülönbségének normalizálásához és így ahhoz vezet, hogy a sejtfelület iondinamikája (ionjainak mozgása) javul. Ennek hatására a sejtben javul az oxigén hasznosításának hatásfoka és felgyorsul az energia-anyagcsere (mérhető ATP-emelkedés).

Mindez egy sor más hormonális és enzimatikus jellegű biokémiai folyamatot is kedvező irányba befolyásol.

A fent ismertetett folyamatok hatása kivétel nélkül csak pozitív, amelyek tudományosan bizonyítottak.

A mágneses terápia ezen tulajdonságai a terápia alkalmazása során pl. csökkentik a fejfájást vagy az alvászavarokat, megszüntetik az időjárásra érzékenyek panaszait, enyhítik pl. a reumás fájdalmakat, gyorsítják a sebek begyógyulását és számos más panaszt is enyhítenek.

A beható tanulmányok ellenére mellékhatások ezidáig nem ismertek. A terápiás hatás azonban csak az érem egyik oldala. A‑jövőben a mágneses terápia bizonyára kivívja majd megérdemelt helyét az egyénileg szükséges egészségmegőrzés terén is.

A fent említett folyamatok többek között általános immunrendszer-javító hatásúak, erősítik a csontok felépítését, salaktalanítják a szervezetet és aktiválják az anyagcserét, valamint lassítják az alvást és így segítik a stressz levezetését. Összegezve: nagymértékben növelik életerőnket!

A mágneses mezőnek tehát számos terápiás hatása van, melyet a gyakorlat már mind-mind megerősített.

A mágneses terápia természetesen nem jelent mindenre gyógyírt, de csak kevés olyan betegség van, amelynél ne lehetne sikeresen alkalmazni alapvető vagy kiegészítő kezelési módszerként.

Ez a széles alkalmazási skála azzal magyarázható, hogy a mágneses mező mindenek előtt az anyagcserén, valamint az ideg- és immunrendszeren keresztül hat, tehát testünk azon funkcióin keresztül, amelyeket a legtöbb betegség legyengít és amelyek helyreállítása döntő mértékben befolyásolja a gyógyulás folyamatát.

 

 

 

Ahogyan azt az eddigi fejezetekben olvashatta, a mai mágnesterápiának sok atyja volt. A módszer hatékonysága annyira egyértelmű, hogy ma már nem csak hogy „megtűrt” eljárásnak számít, hanem a hagyományos orvostudomány is elismeri, bár még kevésbé alkalmazza. Az elektromos úton létrehozott mágneses mezőt elsősorban a sebészet, a reumatológia és a fájdalomcsillapítás területén alkalmazzák. A mágneses mezők és a bioelektromosság az emberi testben kölcsönhatásba lépnek egymással, amelynek során a bioelektromos töltések a mágneses mezők befolyása alá kerülnek. Ez a terápia szempontjából kedvezően befolyásolja a szervezet elektronjainak és ionjainak mozgékonyságát, melyek számos életfunkcióban részt vesznek.

Terápiás célokra a legjobbak az olyan mágnesterápiás készülékek, amelyek elektromosság hatására pulzáló mágneses mezőt hoznak létre. Az intenzitást és a frekvenciát egyéni igény szerint pontosan be lehet állítani, amely a statikus, állandó mágnesekkel szemben jelentős előnyt jelent.

A pulzáló elektromos mágneses mezővel történő kezelésre napi egy- vagy kétszeri alkalommal kerüljön sor, különböző hosszúságú ideig. Összesen legalább kéthárom hónapig tartson a terápia, de szükség esetén tarthat ennél jóval tovább is. Az egyes kezelések időtartama ne legyen túl hosszú, inkább gyakoribb, de rövidebb kezelések ajánlottak.

Ellenkező esetben jelentkezhet az úgynevezett „telítődöttségi effektus”, amely azt jelenti, hogy a szervezet hozzászokik a mágnes hatásához és már nem reagál rá megfelelőképpen.

Az intenzitást és a frekvenciát személyre szabottan lehet beállítani. A túl intenzív kezelés nem ajánlatos, mert az csak gyengíti a hatást. Főleg a hosszantartó mágneses kezeléseknél ajánlatos a frekvenciát és az intenzitást változtatni, hogy ahhoz a szervezet ne „szokhasson hozzá”.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

Korponay Ferenc

 

 

 

 

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 179
Tegnapi: 134
Heti: 864
Havi: 3 376
Össz.: 1 763 137

Látogatottság növelés
Oldal: Mágnesterápia
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »