Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

 

A Zene!

Egyike az értelmes, csodálatos művészi dolgoknak, melyek előre vitték
az emberiséget, a szép zene meglágyítja a legkeményebb, mogorva embert,
csecsemő az anyaméhben jobban fejlődik, egészségesen születik, ha édesanyja
szereti a zenét.
Egyszóval a zene közös nyelve minden élőlénynek.
A gyógyító terápiának nagyon fontos része, ha szól egy lágy kellemes dallam,
test, lélek megnyugszik és befogad, ellazul, és már elkezdi önmagát gyógyítani,
egyesül az Isteni energiákkal, szinte „odaát” van, a szférák angyali énekét véli újra hallani.

 

 

Példátlan kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle

 
A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét!
A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentettek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású mikroszkópot. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott, a szélen nagyobb, a közepén kisebb üregekkel.
Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan. Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna.
Aztán  jött a heavy metal,dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete.
A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy "szervesebben" hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének, vagy káros hatásának!
A stuttgarti kutatók olyan kérdéseket vetettek fel, hogy például a vércseppeken kirajzolódó minták miként hatnak a testre. Lehet- e terápiás kezelésre használni ezt a jelenséget? De a hanghatással való manipulálás és befolyásolás lehetősége is érdekesnek tűnik. Manfréd Spitzer orvosprofesszor és Bernd Köplin mérnök is beszáll a vérpezsdítő kutatásba. 
Sz. Z. J.
 
 
A zene hatalma
A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok.Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültségét. Máshol Dvorakra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán.
Hatására rendeződik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.
A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden másra is fel lehet használni.
Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól.
A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására. Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására.
A japán Ohara szeszfőzdében Mozart melódiái mellett készül a rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a minősége.
 
 
Az ideális zenék
 
Álmatlanság ellen: Szimfóniák lassú tételei, Beethoven Holdfény szonátája, Bach csembalódarabjai, Schumann Álmodozása.
Baleset, sokk ellen: Feszültségoldásra olyan zenét lehet ajánlani, amelyet jól ismer és szeret a beteg. Ravel Bolerója, Mendelssohn e-moll hegedűversenye.
Depresszió ellen: Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van. Felhasználható még Vivaldi Négy évszaka, Bach I. brandenburgi versenye, Beethoven VIII. szimfóniája.
Feltöltődéshez energiaforrásként: Beethoven IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach d-moll toccata és fúgája, valamint az V. brandenburgi versenyének első tétele.
Fáradtság ellen: Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, vonósokra és csembalóra, Purcell: Versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, indulók.
Fejfájás, migrén esetén: Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr zongoraversenye.
Éles fájdalom ellen: Hacsaturjan Kardtáncát javasoljuk.
Gátlás leküzdésére: Ravel Bolerója, Csajkovszkij VI. (Patetikus) szimfóniája.
Gutaütés esetén: Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene, továbbá a metronóm ritmusa, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám közben.
Gyermek sérülése esetén: Csajkovszkij Diótörő című szvitje, egyszerű gyerekdalok. A lényeg, hogy a gyerek is ismerje a dallamot, és együtt dúdolja a zenével. A dúdolás felszárítja a könnyet.
Koncentrációs zavar esetén: Mozart D-dúr szonáta két zongorára, halk barokk háttérzene, hangos felolvasás Händel Vizi-zenéjének lassú tételeire.
Magas vérnyomás ellen: Gregorián énekek, Mozart: Versenymű fuvolára és hárfára.
Meghűlés esetén: Mozart Varázsfuvolája.
Torokfájásra legjobb az "m" hangot zümmögni.
Stressz ellen: Halk, kellemes háttérzene.
romantikus zene: Schubert Pisztrángötös és Heidenröslein, Schumann Álmodozás, Smetana Moldva, gregorián énekek, esetleg népdalok.
A szívműködés és a vérkeringés erősítésére: Bach d-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, gregorián énekek.
Áldott állapot esetén: Mozart
 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 134
Heti: 803
Havi: 3 315
Össz.: 1 763 076

Látogatottság növelés
Oldal: Gyógyító zene!
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »