Tibeti gyógyászat

A gyógyítás kezdete, története.Tapasztalatok, tanulás és siker. Fiam betegsége miatt indultam el a keleti gyógymódok megismerése,alkalmazása irányában 16 évvel ezelőtt.

 

Az öt tibeti jóga gyakorlat leírása:

 

 

1r.jpg

 

 

Az első rítus: Az óra járásának megfelelően forgunk maximum háromszor az első alkalomkor, ha szédülnénk, szem magasságban nézzünk ki magunknak egy tárgyat és arra  konctentráljunk. Egy hétig végezzük háromszor, utána minden héten kettővel növeljük, míg elérjük a huszonegyedik alkalmat, minden egyes rítust ugyanígy csináljuk. Az egész öt rítus mindössze 10-15 percig tart, eleinte nehéznek tűnik, de a kitartás meghozza a gyümölcsét.

2r.jpg

 

Második rítus:Hanyatt fekszünk a földre,kezünket magunk mellé tesszük,lefele fordítva,ujjainkat összezárjuk.emeljük a fejünket,vegyünk mély lélegzetet.Emeljük lábunkat függőleges irányban,térdünket ne hajlítsuk be.Ha tudjuk emeljük a lábunkat a fejünk irányába,de térdünket továbbra se hajlítsuk be.Azután fejünket és a lábunkat egyidejűleg lassan engedjük vissza a talajra.Minden gyakorlatnál vegyünk fel egy légzési ritmust,mélyet lélegezzünk és befejezéskor kifujuk.Minél mélyebben lélegzünk ,annál jobb.

3r.jpg

 

Harmadik rítus:Térdeljünk le a földre,a felső testünk maradjon egyenes,két karunk a törzs mellett,kezünk a combunkon,Hajtsuk fejünket nyakunkkal együtt előre úgy,hogy állunk szinte a mellkasunkba fúródjék.Aztán finoman hajtsuk hátra a fejünket és a nyakunkat,amennyire csak tudjuk,úgy.hogy gerincünk alkosson boltívet.Eközben kapaszkodjunk a combunkba támaszért.Térjünk vissza a kiinduló helyzetbe,és kezdjük a rítust előlről.Akárcsak a többi rítusnál,itt is ügyeljünk a szabályos légzésre. Hátrahajlásnál lélegezzünk be, kiegyenesedésnél pedig ki.

4r.jpg

 

Negyedik rítus:Ez a rítus először nehéznek tűnik,de egy idő után menni fog.Üljünk le kinyújtott lábbal a földre,lábfejeink kb.  harminc centiméter távolságra legyenek egymástól.A derekunk maradjon egyenes,és helyezzük két tenyerünket acsipönk mellé a földre.Ezután  hajtsuk a fejünket előre,amíg állunk nem érintkezik mellkasunkka.Most engedjük,hogy a fejünk olyan mélyre visszaereszkedjen,amennyire csak lehet,és ezzel egy időben tenyerünkre támaszkodva emeljük el a fejünket a törzstől,úgy,hogy a térdünk behajlik,de a karunk nyújtva marad.Törzsünk alkosson egyenes vonalat felső lábszárunkkal,a talajjal párhuzamossan. Karunk és alsó lábszárunk viszont legyen függőleges a talajra. Ha ezt a helyzetet felvettük, feszítsük meg az összes izmainkat. Végül lazítsuk el izmainkat és térjünk vissza a kiinduló ülőhelyzetbe. kicsit pihenjünk, mielőtt megismételjük a gyakorlatot. Itt is nagyon fontos a légzés, tartsuk benn a levegőt, míg az izmainkat feszítjük, engedjük, ki mikor visszaereszkedünk.

5r.jpg

Ötödik rítus: Fekvőtámasz pozíciót  kell felvennünk. Ehhez ereszkedjünk a talajra úgy, hogy csak lábujjunk és tenyerünk  támaszkodjon  a földre és így tartsuk meg magunkat a levegőben. A két tenyér  és a két lábfej egymástól való távolsága kb. hatvan centiméter legyen. Karjaink és lábaink legyenek kinyújtva. Ebben a pozícióban  karunk merőleges a talajra, a gerinc homorúan meghajlik, és test a vállak és a lábfej között szinte lóg a levegőben. Ezután hajtsuk a fejünket hátra, majd emeljük meg törzsünket, úgy, hogy csípőnk elinduljon felfelé, amíg testünk egy fordított V alakját fel nem veszi. Ugyanakkor fejünket hajtsuk előre, állunk pedig érintkezzen a melkasunkkal. Majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe, és kezdjük elölről a gyakorlatot. A légzést itt is értelemszerűen alkalmazzuk.

 

Tulajdonképpen ez az örök fiatalság forrása, harmonizálja a testet és lelket, egyensúlyba kerül az univerzummal.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 179
Tegnapi: 134
Heti: 864
Havi: 3 376
Össz.: 1 763 137

Látogatottság növelés
Oldal: A Tibeti ötös jóga gyakorlat! A fiatalság forrása!
Tibeti gyógyászat - © 2008 - 2024 - tibetigyogyaszat.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »